Inden du kontakter en køreskole, så kan du selv gøre følgende for at komme hurtigt igang:

Gennemfør Færdselsrelateret Førstehjælps Kursus, kan gøres fra du er 17 år gammel, må max. være 12 mdr. gammelt ved ansøgning om kørekort, evt. på ungdomsskolen www.ungslagelse.dk, pris cirka 200,- kr.

Find et vellignende pasfoto frem, det SKAL medbringes til din læge (ellers få lavet et straks, kan bl.a. laves hos Borgerservice)

Bestil tid hos din egen læge til en lægeattest (der kan være ventetid), må max. være 3 mdr. gammelt ved ansøgning om kørekort.

Medbring dit foto til lægen (i forbindelse med lægeattesten SKAL lægen underskrive bag på pasfotoet)

Lægen skal udfylde lægeattesten, underskrive på pasfotoet og komme dette i en lukket konvolut (denne må IKKE åbnes) Lægeattesten SKAL indleveres til Borgerservice SENEST 3 mdr. efter udstedelse

Følgende SKAL medbringes til køreskolen: 

ID, helst pas

Lukket konvolut med pasfoto og lægeattest

Kursusbevis for Færdselsrelateret Færstehjælp

Der kan være yderligere krav, hvis det eksempelvis er generhverv

Og hvad så:

Første dag på køreskolen laver vi en Ansøgning om kørekort. Så snart vi har alle tingene på plads og været på manøvrebane, så tages alle tingene med på Borgerservice og herefter kan vi booke teoriprøve. Dette gør at du kan planlægge dit forløb, med teori og kørsel, så du ikke skal vente på tid til en teoriprøve. På denne måde kan du spare en del penge, da du undgår en masse vedligeholdelses kørsel, mens du venter på en prøve.

BEMÆRK: Der kan være en del ventetid på prøver, typisk 2-6 ugers ventetid. Så du kan risikere at vente helt op til 6 uger, mellem de forskellige prøver.

Hvad er ulempen så:

Hvis der bestilles en tid og du ikke er klar med din teori og det antal kørelektioner til den bestilte teoridato, så mister du dit gebyr på 600,- kr. for teoriprøven og skal betale / bestille for en ny teoriprøve, dog kan teoriprøven afmeldes gratis senest 8 dage før, hvis du mod forventning, ikke er blevet klar. Så dette kræver en indsats fra dig!

Hvis du har spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte mig på tlf.: 20 73 42 95